Wat doen wij? Groepspsychotherapietherapie.

 

Integratieve groepspsychotherapie.

Utrecht

In september 2015 zijn wij, Janie van Dijk en Pim van Dun, in Utrecht gestart met een open integratieve psychotherapiegroep. We werken vanuit systemisch en groepsdynamisch referentiekader. Daarnaast wordt in deze groep veel nadruk gelegd op het experiëntiële leren, o.a. door middel van psychodrama, imaginatie en lichaamsgerichte interventies. Deelnemers krijgen de gelegenheid ‘aan den lijve’ de eigen persoonlijkheid en ontwikkelingsgeschiedenis te onderzoeken en met de groep reparaties uit te voeren aan het eigen interpersoonlijk gereedschap.

Het betreft een open groep waaraan men minimaal 25 sessies deelneemt. Deelname wordt bij verwijzing door huisarts of psychiater gefinancierd vanuit de zorgverzekering. Daarnaast bestaat de mogelijkheid de deelname uit eigen middelen te financieren. De groep is erkend als leertherapie voor opleidelingen NVRG en NVGP.

Pim van Dun (1956) is psychotherapeut, psychodramaturg en sensorimotor psychotherapeut, supervisor en leertherapeut van de NVP, NVGP en de NVIPT en supervisor schematherapie. Als docent geeft hij trainingen in IPT en psychodrama. Hij werkt sinds 1978 in de GZZ.


Janie van Dijk (1961) is klinisch psycholoog, leertherapeut & supervisor NVRG, EFT-therapeut, supervisor schematherapie, supervisor Kortdurende psychoanalytische steunende psychotherapie. Als docent geeft zij opleiding in schemagerichte (groeps)therapie aan de RINO. Zij werkt in eigen praktijk in Utrecht.

De groep vindt plaats op woensdagmiddag van 15.45 tot 17.15 u. in de Pianokamer van Centrum de Wilg, Mecklenburglaan 3 in Utrecht. Let op: in de omgeving van de Wilg moet betaald worden voor het parkeren.

 

Voorafgaand aan deelname aan de groepstherapie vinden twee afzonderlijke taxatiegesprekken met beide therapeuten plaats, gericht op kennismaking, onderzoeken van motivatie en het vaststellen van persoonlijke doelen. Voor deze twee individuele zittingen rekenen wij 98 euro per sessie en in geval van leertherapie “tellen” ze al mee. Vervolgens wordt gestart met de groepsessies van 1,5 uur per keer. Kosten zijn 65 euro per zitting. Er wordt gewerkt aan de thema’s of doelen die de deelnemers inbrengen, met gebruikmaking van de groepsdynamiek en via specifieke interventies (vooral experiëntiële interventies i.c. psychodrama) . Dit is geen strak geprotocolleerd geheel maar verloopt op geleide van het therapeutisch proces.

Voor nadere informatie kan contact kan worden opgenomen met Pim van Dun via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0348-498448 of Janie van Dijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..