Wat doen wij?

 

Schemagerichte Psychodynamische Groepspsychotherapie.

 

Zegveld.

In 2020 heeft LINK de beschikking gekregen over een nieuwe groepstherapieruimte op eigen terrein in Zegveld. Vanaf juni 2020 zal in Zegveld een nieuwe schemagerichte psychodynamische groep van start gaan o.l.v. Pim van Dun.

Het schematherapeutisch begrippenkader biedt houvast aan de beschrijving en herkenning van schema's waarlangs wij onszelf, de ander en de wereld ervaren en de beschrijving van de binnenwereld aan de hand van beschermende, geïnternaliseerde en authentieke delen van onszelf. Deze verschijnselen worden zichtbaar in de groepsdynamiek. In deze groep wordt veel nadruk gelegd op het experiëntiële leren, o.a. door middel van psychodrama, imaginatie en lichaamsgerichte interventies. Deelnemers krijgen de gelegenheid ‘aan den lijve’ de eigen persoonlijkheid en ontwikkelingsgeschiedenis te onderzoeken en met de groep reparaties uit te voeren aan het eigen interpersoonlijk gereedschap.

Het betreft een open groep waaraan men minimaal 25 sessies deelneemt. Deelname wordt bij verwijzing door huisarts of psychiater gefinancierd vanuit de zorgverzekering. Daarnaast bestaat de mogelijkheid de deelname uit eigen middelen te financieren. De groep is erkend als leertherapie voor opleidelingen NVRG en NVGP.

Pim van Dun (1956) is psychotherapeut, psychodramaturg en sensorimotor psychotherapeut, supervisor en leertherapeut van de NVP, NVGP en de NVIPT en supervisor schematherapie. Als docent geeft hij trainingen in IPT en psychodrama. Hij werkt sinds 1978 in de GZZ.

De groep vindt plaats op woensdagmiddag van 15.15 tot 16.45 u. in de groepsruimte van LINKpcs in Zegveld

Voorafgaand aan deelname aan de groepstherapie vindt individueel indicatiestellingsonderzoek plaats waarin de hulpvraag, klachten, motivatie voor verandering wordt onderzocht en aan de hand waarvan persoonlijke doelen worden vastgelegd in het behandelplan. Vervolgens wordt gestart met de groepsessies van 1,5 uur per keer. Er wordt gewerkt aan de thema’s of doelen die de deelnemers inbrengen, met gebruikmaking van de groepsdynamiek en via specifieke interventies (vooral experiëntiële interventies i.c. psychodrama) . Dit is geen strak geprotocolleerd geheel maar verloopt op geleide van het therapeutisch proces.

Voor nadere informatie kan contact kan worden opgenomen met Pim van Dun via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0348-498448

Van september 2015 tot mei 2020 is deze groep samen met Janie van Dijk gegeven in Utrecht als een open integratieve psychotherapiegroep. Door de verhuizing naar Zegveld is tot onze spijt een einde komen aan onze samenwerking. Janie zet de Utrechtse groep voort samen met haar nieuwe co-therapeut Leonie Bus.